Nieuws

Selecteer hieronder een van onze nieuwsberichten.

Nieuw in ons assortiment

Roadhog Tyres: Hoogwaardige banden, enorm concurrerend geprijsd!

Lees meer

Rijden bij wateroverlast

Het kan in ons land zó hard regenen, dat straten en tunnels blank komen te staan. Kun je probleemloos door zo’n plas heen rijden? En wat doe je wanneer je auto in een halve meter water heeft gestaan?

Klikt u hier om het artikel te lezen.

 

Lees meer

Rechter bepaalt: Onderzoek naar oorzaak turbostoring verplicht

De juiste diagnose is bij wet verplicht bij een turbostoring. Dit blijkt uit de uitspraak van De Rijdende Rechter, die in zijn TV-programma wordt ingeschakeld om een hoogoplopend meningsverschil tussen garagist en klant op te lossen

Lees meer

Let op het aanhaalmoment bij (gloei-)bougies!

Het zijn soms van die schijnbaar simpele zaken die ontzettend belangrijk zijn, zoals het juiste aanhaalmoment van een bougie. Vooral nu we in de werkplaats steeds meer te maken krijgen met gedownsizede motoren en de specifieke montagevoorschriften die daaruit voortvloeien. We zetten wat montagetips op een rijtje.

Lees meer

Tips en algemene informatie over het auto airconditioningsysteem

Airconditioningsystemen van auto’s bevatten milieu-schadelijke F-gassen, bovendien worden de systemen steeds complexer en daardoor gevoeliger voor storingen. Om de airconditioning goed en volgens de regels te kunnen onderhouden én repareren, is specifieke kennis vereist.

 

Lees meer

Continental introduceert allseasonband

In navolging van Michelin en Bridgestone komt ook Continental met een allseasonband, de Allseason Contact. Dat heeft Continental bevestigd aan Aftersales Magazin.

Klikt u hier om verder te lezen!

Lees meer

Airco compressoren

Aircocompressor nodig?

Lees meer

Wat een mooi merk!

Wat een mooi merk, kijkt u maar eens:

Lees meer

NGK lanceert infoplatform Teckniwiki

Tekniwiki, onder die naam presenteert NGK Spark Plug Europe deze week op de Automechanika Frankfurt zijn open platform om technische content zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. Ook consumenten kunnen er hun voordeel mee doen.

 

Lees meer

Turboproblemen: Vind eerst de oorzaak

Wanneer een turbo defect gaat heeft dit vaak een externe oorzaak, zoals te weinig olie of inslag van buitenaf. Voordat je overgaat tot vervanging van de turbo is het belangrijk dat je deze oorzaak weghaalt

Lees meer

Xenum dealer

Tinnemans is vanaf nu Xenum Industrial dealer voor het leveren van additieven, smeermiddelen, oliën, apparaten en onderhoud. Xenum Industrial Nederland maakt deel uit van een van de 24 landen, waar deze producten op de professionele markt al jaren verkocht worden.

 

Lees meer

Uit voorraad leverbaar!

SKF Distributieketting sets!!
Complete sets met kettingwielen, geleiders, hydraulische spanner etc. Want alleen de ketting vervangen is vragen om nieuwe problemen.
Steeds meer auto’s zijn uitgerust met moderne kettingtechnologie.

Lees meer

Compressordeksels

Wist u al dat wij compressordeksels op voorraad hebben. Handig voor het airco-seizoen!! Kijk verder voor de afbeeldingen

Lees meer

NIEUW: GECOATE REMSCHIJVEN VAN COMLINE

Comline geeft weer blijk een belangrijke speler te zijn in de Europese aftermarket door de invoering van een nieuwe reeks van gecoate Remschijven. De gecoate remschijven zullen de standaard remschijven gaan vervangen. De Comline gecoate remschijven zijn met precisie vervaardigd en voorzien van een speciale anti-corrosie coating, die voordelen biedt aan zowel

Lees meer

Nieuw in assortiment: Het vertrouwde merk Lucas

Nieuw in ons assortiment: Het vertrouwde merk Lucas!!

Naast een breed assortiment bobines, leveren wij  nog veel meer Motormanagement delen zoals:

Lees meer

Nieuw: Electromem

Nieuw in ons assortiment: Electromem starters, laders en boosters! Klikt u hier voor de folder!!

 

Lees meer

Tinnemans eerste grossier in Nederland met aftrap info automotive academy

Tinnemans  was de eerste grossier in Nederland met de aftrap info avonden van het Automotive Academy opleidingsconcept. Het gaat hierbij om een opleidingstraject tot Diagnose Expert in samenwerking met GMTO bij Tinnemans Weert en Horst.

Lees meer

Defecten aan schokdempers

Als tijdens een onderhoudsbeurt blijkt dat de schokdempers defecten vertonen, moeten zij nauwkeuriger worden onderzocht om na te gaan wat de oorzaak van het probleem is.

Klikt u hier voor meer informatie

Lees meer

SKF helpt garagist aan ketting

SKF Vehicle Aftermarket heeft een serie distributiekettingkits (VKML) op de markt gebracht voor de meest voorkomende Europese Aziatische automodellen.

De Zweedse fabrikant speelt hiermee in op het groeiend aantal auto's dat is uitgerust met een distributieketting in plaats van een riem.

Lees meer

GRATIS informatie avond Servicebook

Zorg voor een voorsprong in klantenbinding via het sterk groeiende mobiele kanaal en

meld u aan voor de GRATIS informatie avond over digitale registratie van onderhoud:

Lees meer

Staat banden personenwagens verontrustend

VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, heeft deze zomer voor de vierde keer een onderzoek laten uitvoeren naar de staat van personenwagenbanden in Nederland. De resultaten zijn nog altijd verontrustend.

Lees meer

Uitdaging voor OE-onderdelen

Volgens Remy Automotive zijn haar gereviseerde assortiment onderdelen gelijkwaardig , zo niet beter, dan het oorspronkelijke OE product .

Het bedrijf claimt dit omdat het  het OE product “her-engineert” om elke fout te herstellen  in het origineel ontwerp, wat geen probleem lijkt totdat ze in gebruik zijn.

Lees meer

Elke lekkage snel en gemakkelijk gevonden!!

Rookdiagnoses kunnen de werkplaats omzet opleveren. Redline Smoke Pro, een diagnose-apparaat dat lekkages binnen enkele minuten vindt.

De Redline Smoke Pro spoort lekkages op in onder andere vacuümleidingen, intercooler en slangen, inlaatspruitstukken, uitlaatsystemen, pakkingen en deurrubbers. .......

Lees meer

Kroon-Oil PowerFlush ‘Repareren zonder sleutelen’

... slecht schakelen?
... bonken?
... slippen?
... schommelend toerental?
... verhoogd brandstofverbruik?
... disfunctioneren kick-down?
...weigeren van de automaatbak?

Maar liefst 90% van de schakel.....

 

Lees meer

Het wordt weer kouder: Veiligheid? Check de hoofdveren!!

Dat hoofdveren vooral in de winter breken, is niet zo vreemd. Hoofdveren behoren immers tot de meest belaste onderdelen van een auto. Wanneer er weer kwistig met zout wordt gestrooid en lage temperaturen gemeengoed zijn, is extra aandacht voor de hoofdveren noodzakelijk. In de wintermaanden worden namelijk twee tot driemaal zo veel gebroken veren vervangen als normaal. 

Lees meer

RDW geeft uitleg over nieuwe apk in webinar

Omdat er komende maand een aantal wijzigingen worden doorgevoerd in de Algemene Periodieke Keuring (apk) organiseert de RDW op 20 maart een webinar. Onder meer het cusumsysteem van bonus- en strafpunten voor keurmeesters en erkenninghouders gaat veranderen.

 

 

Lees meer