NIEUW: GECOATE REMSCHIJVEN VAN COMLINE

Comline geeft weer blijk een belangrijke speler te zijn in de Europese aftermarket door de invoering van een nieuwe reeks van gecoate Remschijven. De gecoate remschijven zullen de standaard remschijven gaan vervangen. De Comline gecoate remschijven zijn met precisie vervaardigd en voorzien van een speciale anti-corrosie coating, die voordelen biedt voor zowel de technicus alsook voor de eigenaar van het voertuig.

Precisie
Comline gecoate remschijven zijn vervaardigd in wereldklasse productie faciliteiten met behulp van de beste grondstoffen, geselecteerd voor een optimale hardheid, treksterkte, structuur en chemische samenstelling. De productie wordt nauwkeurig gecontroleerd met behulp van state-of-the-art CNC freesmachines (Computer Numerical Control) om de absolute product consistentie te kunnen leveren. Voor het verlaten van de fabriek, worden alle schijven gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alleen perfecte remschijven in een Comline doos terechtkomen.

Anti-corrosie coating
De gecoate remschijven zijn voorzien van een speciale anti-corrosie coating die, zoals de naam al doet vermoeden, is ontworpen om de remschijf te beschermen tegen corrosie. Deze water gedragen coating wordt toegepast op de gehele remschijf, zodat de roestvrije uitstraling gedurende de hele levensduur van het onderdeel wordt gewaarborgd. Zo blijven de remschijven er mooi uitzien achter lichtmetalen velgen.

De duurzaamheid van de anti-corrosie coating wordt gevalideerd door middel van uitgebreide zout spray testen; een extreme test die het echte rijden simuleren om de duurzaamheid van de coating te bepalen. Het is bewezen middels de testen dat de gespecialiseerde coating volledige bescherming biedt tegen corrosie.

Daarnaast is de anti-corrosie coating is bestand tegen oplosmiddelen, zoals benzine, olie, remvloeistof en velgenreiniger.

Montage klaar
In tegenstelling tot traditionele remschijven, of zogenaamde ingeöliede varianten, hebben de nieuwe gecoate remschijven geen reiniging of ontvetting voorafgaand aan de montage nodig. Het kost technici minder tijd om een remschijf aan te brengen, wat goed is voor efficiëntie, arbeidstijden en klantenservice.

Gecoat vs ingeölied

Korte uitleg waarom gecoate remschijven beter zijn dan ingeöliede remschijven:
De gecoate remschijven van Comline zijn volledig bekleed met een op water gebaseerde materiaal. Ingeöliede remschijven daarentegen worden meestal voorzien van een op olie gebaseerde afwerking wat alleen wordt toegepast op het zogenaamde naaf gebied en de buitenste rand van de schijf.  Dergelijke op olie gebaseerde afwerkingen kunnen niet worden toegepast op het wrijvingsvlak vanwege negatieve remprestaties door dat materiaal.

Terwijl ingeöliede remschijven er in aanvang  aantrekkelijk uit kunnen zien, zijn deze op basis van olie afwerkingen veel minder effectief in het beschermen tegen corrosie en zijn ook minder qua duurzaamheid. Bovendien, waar de Comline gecoate remschijven montage klaar worden geleverd, moeten ingeöliede versies nog worden schoongemaakt voordat ze aan het voertuig zijn gemonteerd.

 

Alhoewel een coating misschien tegenstrijdig lijkt met prestaties van remmen, blijkt uit alle testen dat de coating op de remschijven geen invloed heeft op remprestaties. Dit terwijl op olie gebaseerde remschijven wel minder kunnen zijn voor de remprestaties.

Kortom de gecoate remschijven van Comline bieden alleen maar voordelen.

Uitrollen
Het is de bedoeling dat steeds meer remschijven vervangen worden door de gecoate versie. Ook voor referenties van de remschijven met de geïntegreerde naaflager en ABS-sensor